söndag 30 september 2012

Höstpeomenix

Efter en promenad till affären blev det en härlig långpromenad.


lördag 29 september 2012

Annie

Har lite bloggtorka.. tycker inte att jag har något vettigt att skriva. Jag har allt i huvudet. Helgen: I fredags var vi och hälsade på Jim. Jag lev bjuden på vrldens godaste gratäng. Mums! Vi fikade och pratade. Jim sov hela tiden=) På kvällen kom M hit. Vi åt pizza. På lördagen passade jag på att ha lite "Fiatid" Jag duschade, hade ansiktsmask, målade tånaglarna och sydde fem dregglisar medans M hade hand om Frank. Lyxigt. Idag kommer Annie hit på em/kvällen... vi ska göra varma mackor. ==) I veckan hoppas ja på att få träffa massa vänner. jag saknar er.

Bilder

Nya fina dregglisar gjorda


Frukost


Grattis mor

Idag brinner ett ljus för mamma som har födelsedag i himlen. Grattis mamma!


torsdag 27 september 2012

När?

När vet man att man inte är ung längre?
Jo när man står och hänger på låset vid öb 15 minuter innan det öppnat. Tillsammans med tre tanter och gammal man...


onsdag 26 september 2012

Sovplats

Hyllan för handukar är ju mysigt


tisdag 25 september 2012

jAPHAPP

Jag är vaken, sitter och dricker kaffe i morgonsoffan för att bli kvitt huvudvärken.. jag kan inte sova.... Frank sover än. Ha ser så go ut, andas högt. Lovis har skrikit till sig mat.. och Sasha har inte kommit in än från nattens bravader. I dag är det onsdag.. i dag ska vi fira Micke som fyller år i morgon.. Vi ska träffa Marie och Jim i dag också.. han fick vaccination igår.. när Frank fick sina sprutor blev han lite påverkad av dom.. Åh det gör ont i mammahjärtat när dom får sprutorna. Ha en bra dag.

Skrattar medan jag skriver detta

Jag och min symbiosfamilj!!!

Jag fick lov att gå på toa.  Frank var mammig och ville vara där jag är :) så han fick sitta i sin gåstol utanför toaletten, jag hade dörren öppen så han såg mig.
Jag gjorde mitt... och frank bajsade i sin gåstol med ögonkontakt med mig samtidigt :)
När vi var klara... hihi så går katterna in en efter en och gör sitt på lådan :)
VI ÄR SÅ SYNKADE MIN LILLA SYMBIOSFAMILJ!!!!

Kära tomten

I år önskar jag mig långa spiror till ben, en välsvarvad bakdel och stora tuttar.
Eller strunta i pattarna ge mig ögonfrans medel i stället för dom.
Då blir jag perfekt!!
Tack på förhand .

Gullunge.

Frank är nästan alltid glad. Han skrtattar och ler mot alla. Möt alltid honom med snälla ögon.... han förtjänar det. Älskade älskade barn.

fredag 21 september 2012

Trevlig Helg



Jag kommer blir rik

Jag vet det. när jag blir rik. ska jag köpa en släpvagn.. det är nästan perverst hur gärna jag vill ha en släpvagn.. jag ska köpa skor och bli intresserad av mode och smink. Frank ska få sig en stor slant. och katterna ska få åka på spa. sen kommer jag sitta här eller där rik som ett troll... med vattenkammade katter, en glad son med en snygg släpvagn... jag kommer bli rik..

torsdag 20 september 2012

alltid, jävlar. alltid

always on my mind.

Alltid fel

Jag är alltid i framtiden eller i tiden sm har varit... min hjärna verkar aldrig hitta till nuet.. Har så svårt att bara vara här och nu... Varför är det så??? Idag har linda varit här på besök. Det var roligt. Snygglinda. Jag saknar mina långa ögonfransar...jag ska köpa sånt där medel så att dom växer mer.. om det blir lite penga över nu när jag få pengar... fast jag behöver ett par nya skor också.... Frank och jag har nyss kommit ur duschen... och vi ska väl börja göra lite kväller här. I morgon ska vi gå på föräldragrupp med Marie och Jim. Vad skoj!! På kvällen kommer Micke hit och ska vara med oss hela helgen.

tisdag 18 september 2012

Mitt hjärtslag

Min son.
Mitt liv.


Festis smultron

Skitäcklig! Smakar jäst gammal saft
.


Pizzeria kaffe

Jag satt på kaffe. Skulle gå en kortis med Franke så han fick sova lite.. Men det var så mysigt väder ute så jag och Franke gick på långpromenad... när jag kom hem luktade det pizzeriakaffe i hela huset=) Bränt kaffe är inte så där jätte gott! Jag har klippt lite lapptäckes bitar men tröttnade så dom ligger kvar på golvet=) Nä.. ska bara ta det lungt nu när frank sover.

lånad text av kim.

Alkoholisten Postat: 2012-09-18 av PappaKim | Inga kommentarer » Vi pratade ju lite, eller mycket, om människor med spritproblem i förra blogginlägget jag skrev. Att dom slapp att visa sig bland folk och kunde smyga hem spriten via nätet. Jag lekte väl ganska mycket med tanken om systembolaget som en glassbil. Mest för att det var kul. Men sen har jag fått både kommentarer här och i verkligheten, därför vill jag berätta lite grand om alkoholisten, som jag känner honom. (här skulle ordet hen passa bra, det kan ju likaväl vara en kvinna, men det får vara en man i det här avsnittet av text) En alkoholist kan ibland lukta sprit, och man kan se på långt håll att han har problem. Men mer ofta är han gömd. Kanske är han lastbilschaufför eller läkare, kanske är han förälder till fyra barn, eller ensamstående. Kanske dricker den här personen 4 gånger i veckan, kanske 4 gånger i månaden, kanske 4 gånger om året. Det spelar inte så stor roll. Gemensamt för alla gångerna är allt kaos som skapas när han väl dricker, eller några av gångerna när han dricker. Oron som sprids i familjestrukturen eller på festen kan vara ett av symptomen. Kanske super han sig så ful att han somnar, kanske spöar han hustrun. Men mer vanligt kanske är att folk i närheten känner av nån typ av gränslöshet. Svårt att sätta fingret på-känsla av oro, eller olust eller ångest. Alkoholisten har ibland inget jobb, går på socialen, ibland har han mycket jobb, ibland har han välbetalt jobb, ibland är han med i föreningar och är aktiv inom idrott. Vad man däremot inte ser är att han tänker en del på att han ska ta sig en pilsner när han kommer hem. Det är en av dom värmande tankarna. Eller ser fram enormt mycket mot att ta sig en fest till helgen. Det gör ju alla andra också, men han kanske ser fram emot det lite lite mer än dom andra. Alkoholisten kanske någongång har fått frågan eller kravet att sluta dricka, men tvärtom mot den som är fri från alkoholproblem så blir det en för stor uppoffring att göra. Olika argument om att man måste få göra som man vill, eller att man ska sluta dricka starksprit och istället dricka ett par öl. Det är vanliga ord för en person med alkoholproblem. Alkoholister är inte gömda varelser som inte syns. Dom finns bland oss dagligen, kanske på arbetsplatsen eller i familjen. Det är ingenting nytt att folk i vårt vackra land har enorma problem med spriten. Varför ska jag skriva det på ett vackert och fint sätt? Dom som klarar av spriten – grattis! Men tyvärr, det överväger inte alla dom problemen som spriten genererar. Inte på långa vägar.

Frank


måndag 17 september 2012

Saker som gör mig glad

Skrev ju tidigare om saker som gjorde mig arg, för att jing o jang ska vara i balans så måste jag ju skriva vad som gör mig glad. * Människor som tackar, och inte bara säger "tack" utan dom som säger "tack så mycket" Så himla trevligt med tacksamma människor. * Kaffe doft.... j då blir ja lite extra glad. * Lön. då kan man pusta ut ett tag till. * Garner, mmmmm det är ju min "sjuka" det där. Älskar garner.. och tyger!! * Mat, mat, mat! Jag är en tjej som om man vill flirta med mig, ge mig inga tramsiga blommor eller så.. köp mig en macka eller ge mig en hundring... sånt gillas!! * Skogen gör mig jätte glad... * Sömn.. * Munnhuggas....det är kul.. men ska deet skämtas så är det mina skämt som gäller... då skrattar jag högst! Ha en bra dag. Självklart så blir jag gladast av att få vara med Frank och mina vänner!!

Problem

Är till för att lösas .

Vällingattack




Köpt kärlek

Vill ni bli bästa kompis med frank, bjud på sån här!


Mekaniker

Alltså jag är ju något utöver det vanliga!! Igår brakade min symaskin ihop.. behöver jag ens säga vem som lagade den idag?????
JAAAAAG!


söndag 16 september 2012

Saker som gör mig arg.

Så här i "menstider" så uppmärksammar mitt humör mig oftare på vad som gör mig arg. Här kommer en lista: * Jag förstår mig inte på folk som ska ge sig ut i trafiken när dom inte kan hålla hastigheten. I går åkte jag efter en kvinna i 75km/h på en 100km/h väg. Jag kokade. Varför? Ska man ens ha körkort om man inte ens kan hålla hastigheten?? * Det som gö mig helt tokig är att dom höjer volymen på tv när det är reklam. Jag finer inte ord till vilken idioti det är. * Att att vissa kaffepaket baske mig inte går att öppna utan verktyg eller nått. Jag tänker på alla gamla och reumatiker... dom kan ju aldrig få upp ett kaffepaket själv. * Tjockisar. Missförstå mig inte nu.. jag älskar tjockisar och jag tycker att mulliga människor oftast är vackrare än vi "mellanmjölkskropparna" Varför bantar alltid tjockisar? Varför äter alltid tjockisar en liten kaka vid en fika och jag äter tio, deras kropp avslöjar liksom att en kaka inte är en kaka när dom kommer hem. Varför kan inte tjockisar bara vara stolta över sig själva? När dom handlar på donken tex och kassörskan frågar om dom vill ha plussmeny... varför sträcker dom inte på sig och frågar tillbaka "Vad fan tror du? Självklart " Jag tycker tjockisar allid verkar vara lyckligare, gladare och slätare hy! Dom är helt enkelt lite finare tycker jag. Som sagt så bantar dom alltid... i stället för att MOTIONERA! Så blir dom ledsna och besvikna på sig själva när dom misslyckas, äter mer, provar en ny bantningsmetod, misslyckas, tröstäter...osv... i stället för MOTIONERA!!!!!!!! Sånt stör jag mig på också... då är man lat, då vill man inte...eller orkar inte.. Hade jag varit mullig... fylig och härlig, då hade jag varit stolt över det. Hade jag varit mullig och inte hade trivits med det hade jag MOTIONERAT! * Jag stör mig också på att jag ta mig fan alltid ska säga vad jag tycker och tänker. Så himla tröttsamt och jag får ta många smällar pga det. Ja tror att hemligheten i ett långt förhållande är att folk biter ihop.. jag kan inte det!!! Jag ska prata, älta, gnälla, berätta om alla fel och konstiga tankar... och bla bla bla!!!! Jag kan helt enkelt inte "BITA IHOP" Jag blir så trött på mig själv. * Och alla som lägger ut bilder på drycker som dom dricker på fejan??? Jag fattar inte det heller...allvarligt finns det någon som bryr sig att "kalle" dricker en öl på en onsdag? Va? Va? Va? Inte många bilder på läskeblask inte, bara alkoholdrycker....antar att det anses vara tufft. * Och min katt.. Lovis... går sakta, sakta... mitt i vägen.... varför ska hon alltig gå ivägen???? * och paradoxalt det än verkar så bantar ju många smala också... varför det?? Ät, moffa i er allt gott.... ni missar ju massa! Är man rädd att få lite mjukt på magen så kan man ju alltid MOTIONERA!! vad tusan gör lite mjukt på magen??? Du kunde ha varit sjuk eller föds med två näsor.. Ja det gö mig arg... och du får skylla dig själv som läste det om du bler irretrad... bara mina tankar..

Vad himla synd.

Åh.. jag har köpt massa fint tyg och vaxduk och skulle sy i går.. Gudarna tänkte annorlunda då symaskinen är trasig.. Mormor kom med ett tips i går och jag provade i dag, men icke! Symaskinen är paj! Åh.. vad himla synd!

lördag 15 september 2012

fredag 14 september 2012

Nan

Köp banan mamma!


Ny tröja

Frank i sin nya tröja som han fick av sannas granne. Det finns så mycket snälla människor!


Minns denna dag

Åh!!
Frank drack ur flaska. Han drack upp 60ml på minde än två minuter, som han aldrig har gjort annat.
Inget för er men så stort för oss.
Första gången för honom!


igår

igår var jag oh Frank till västerås och sanna Det var det mysigaste och trevligaste jag gjort på länge! Vi gick på stan, åt lunch på resturange, tittade i massa affärer, fikade och bara myste. ttvärr så hade varken jag eller sanna en tjock plånbok så det blev mest fönstershopping=) Men det gick bra det med. Lite handlade jag=) Jag köpte: För mitt presentkort, trosor, linne och en jätte fin top. Sen handlade jag strumpor åt frank, örhängen, ljus oc en disktraseupphållare. Frank fick en urgullig skallra av moster sanna... en speciell som han har nästan hela serien av. Vi var borta hela dagen och när vi kom hem så var det bara gröt och sängen som gällde. Och i natt har vi sovit toppen!!!! fredan idag... och jag har stora städare/tvättare dagen... ikväll ska jag och frank bara vaa.

Filttofflor

Jag har stickat ett par tofflor i ull nu ska jag slänga dom i tvättmaskinen och se om dom blir som att dom blir tovade ut:)


onsdag 12 september 2012

Då åker vi och besiktigar bilen


Loveletter

Sitter och ser på bonde söker fru.
JAG VILL OCKSÅ FÅ KÄRLEKSBREV.
Jag är hård som sten och gillar inte så mycket "joll"
Men nu ska det jollas med fröken Martinsson.
Amen.

tisdag 11 september 2012

Grön bil=bra bil

Min bil gick igenom i år igen=) Skönt!!! Nu tar min unge och hoppar in i duschen! Min bil=bra bil

träsket

Välkommen tillbaka till traderaträsket sofia=) Åh nej.... har 7 budgivningar som ja vill ha nu! Jag ser det som en tävling.... jag ska vinna!!! Hihi Ha gjort mig fin för at charma besiktningsmannen... det vill säga. jag har borstat tänderna och tagit av mig tröjan med barnspya=) Och med en skvätt parfym så känner jag mig festfin=) Tiderna förändras. KOmmer ihåg när ja stod i timmar och valde kläder och sminkade mig... känns såååå långt borta. Hur orkade jag. Ingen bryr sig väl i alla fall.. Nu är det en vinst om jag hinner duscha... raka benen gör jag när jag börjar se ut som en pizzabagare på benen. Ändå så känner jag mig fin. Jag är en mamma liksom... och jag har inte farfalligt helt. No no... bara lite sladdrigare här och där=) Att vara ute på krogen är en minne blott nu... jag ser ingen som helst mening med det längre... nej nu är det tidiga mornar med morgongröt och mys som gäller, kommer det bajs i blöjan så är det lycka... alla dagar med mindre än 4 tröjbyten pga av spyor en en väldigt bra dag. Få ta morgonpromenader med höstluft i lungorna är skönt. Följa någon serie på tv är meningslöst, för oftast så överröstas programmet av barnskrik och barnjoddel=) Jag älskar att det är så! En ny filt och frank känns mer värt att köpa en en ny tröja åt mig.. Jag kan fortsätta i oändlighet, ni försår hur jag menar. Tiderna förändras. Det känns som Frank nyss kom, men ändå så känns det som jag alltid har haft honom. Idag ska vi på stan... bilen ska bedömmas, sen ska vi handla på lidel..sen donken=) Sen hem för promenad och mat. Frank har 37.2 i feber... är det feber? hade jag haft det hade jag varit sjuk, men jag är så lågtempad.. jag ligger på 36,2 typ... Risken är stor att jag börjar prata med torktummlaren snart igen... behöver lite vuxet sällskap=) Kaffe någon? Efter 16:00.

Fy tusan

Vilken helvetesnatt. har drömt mardömmar om otrohet och lögner. Och lilla gubben har snuttat hela natten. Jag känner mig helt tömd på energi.=( Ha nyss varit ute på promenad 2 för dagen. Frank ville inte somna i dag, så då gick vi in och han fick lite mer mat. Nu sover han äntligen. Jag ska passa på att städa ur bilen nu medans han sover. Den ska besiktigas i dag. Hoppas den går igenom!

måndag 10 september 2012

Bäbisfilt done!


Grattis kelda!!

Som fyller 12 år i dag.
Världens finaste snällaste hund!!!


Mmmmm mat

Lunch!


Som mig

Alla borde ha en sån tjej som mig!
Jag har bytt blöjor, fixat frukost, tömt kattlådan, bäddat sängen, tvättat, diskat. Sopat golven, gått promenad och klippt grästet!!! Och klockan är bara 11:00 .

söndag 9 september 2012

Tända ljus och kaffe.

Har en dejt med mig själv. Sitter här i soffan och njuter med tända ljus och en stor kopp kaffe. Frank har rosiga kinder efter en heldag ute. Han är så fin. Klockan 10 i morse började vi en 4 timmars lång promenad i skogen, frank sov 3 av dom timmarna. Sen åkte jag och Marie på en marknad i dalahusby.. mycket mysigt. Väl hemma lät jag disken stå, struntade i gräsmattan i dag igen! La mig i soffan med en utfodrad mätt son och mös... Nu har han vilat så nu är det high life igen=) Därför kaffe och ljus för mamman...=) Hör och häpna så funderar vi på en tidig kväll igen... har nog inte varit uppe längre än till 22 någon kväll, fast som ni vet, väl uppe i sängen blir jag pigg. Då ligger jag och lyssnar på Franks andetag.. det bästa som finns.. Frank har spytt för en stund sen på min tröja, jag har det fortfarande på mig, det luktar lite=) Jorå....småbarnsmamma var det=) Hoppas ni mår bra1 I morgon är jag i STORT behov av banvakt 1 timme... eller om någon har en knodd som vill tjäna en slant så är denne välkommen hit att klippa mitt gräs... en trevlig förälder är ett måste så jag får en trevlig fikastund... medans barnet arbetar.

Hur söt får man vara!

Allvarligt kan man vara sötare än så här?!


lördag 8 september 2012

Dålig sömn

Alltså mina tankar kommer en vacker dag plåga ihäl mig. Jag skulle vilja opperera bort det som gör att man tänker... Men det är väl hjärnan.... och den måste jag ha kvar=) Jag kunde baske mig inte somna i går natt.... och det var inte frank som höll mig vaken. Han sov så snällt. Han är alltid så snäll. I morse kunde jag dock sova.... men då kunde inte Frank sova=) Hi hi... Bara att gå upp. Och ibland är jag bara lite extra underbar, jag hade laddat kaffe bryggaren i går kväll så det var bara att trycka på i morse. Bästa bästa jag=) Frank ligger på sin tjocka filt på golvet och lker med sin BRIO skallra han fått av sin farfar... Jag ska snart göra ordning frukost åt oss sen ska vi duscha... Vi hoppas på en skogspromenad i dag.

Godnatt

Önskar alla läsare en god natt!
Tre av oss i familjen myser i soffan. Tonåringen i huset är på sitt rum. Sacha alltså.



Joråsåatt

Fyllt på pellets, diskat, målat, bäddat, rensat i strumplådan och ätit lunch och klockan är elva.
När frank vaknar ska han få biffstroganof...

Skulle till sanna

Men hon var sjuk så nu har vi inga planer idag. Klockan är halv åtta och vi har redan gjort alla våra morgon bestyr. Promenaden är gjord och frank sover i vagnen.

fredag 7 september 2012

Polarna.

Jom och Frank ska döpas ihop! Dom är så fina. Hoppas dom bli kompisar esen av sitt liv =)

Ursäkta

Jag ber om ursäkt för dålig uppdatering. Jag har inte haft internet på datorn och så har jag och Frank haft lite annat för oss. Idag har jag sjungt "ja mo han leva" för Franke, eftersom han fyller 7 månader i dag. Jösses vad tiden går fort. Vi har varit ute på morgonpromenad redan.. det är höst ute nu, luften känns hög, det biter lite i kinderna... i love it!! Igår var vi hem till gammelmormor, vi fick med oss massa mat till Franke, katterna fick 4 burkar pate och jag fick hembakade chokladrutor! Lyx. Sen gjorde vi kupolen med Linda.. åkte och fikade med Sarah för att sedan åka och hälsa på Micke på hans jobb. Vilken rolig dag det var i går... Vi har sovit lite dåligt i 4 nätter nu.... så jag känner mig lite sliten.. men men det gör inget. Vi skulle gilla att få besök i dag om någon vill... Fredag..

Min kille.

Grattis mitt Hjärtslag på din 7 månadersdag! Mamma älskar dig så mycket!

måndag 3 september 2012

Jag myggen och frank

Träffas för att ta en promenad.


Helgen, underbara helgen.

På fredagen kom Farfar lennart hit! Munkar och kaffe och mys med Frank!


På lördagen laddade vi upp för fest! Whohooo! Morgonpromenad så Frank fick sova först, sen öb, dollarstore, lidel, kaffe hos Lennart sen mooooot festen!!
Det var jätte skoj. Frank skötte sig exemplariskt! och det gjorde jag med=)
Jag och micke hade så kul!

30 år är ingen ålder på en trähäst!!!! Grattis Sarah!!!

Jag sa till micke att det kommer var ca:10 st där... hi hi, jag är grym på att rucka lite på sanningen.

Födelsedagsbarnet + bihang

På söndagen blev det en härlig tur i skogen igen. Runt ljusen i säter. Vi handlade sallad på ica och fikade i skogen.. Micke hittade massor av svamp. Den här sommaren har gett många mil i benen=)
innan skogsturen åkte vi till Julle med paket för han har fyllt år.



Avslutade helgen med att O kom förbi. Han hade paket med sig till Franke=) Lyckos Frank! O och jag åt pizza sen åkte han vidare mot jobb.


För övrigt så har jag dödat 4 getingar och 14 myggor i dag